contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Foto boek xxxx

Recensie Royal Passion van Geneva Lee

♥♥-hartjes

Is Royal Passion van Geneva Lee een new adult, een erotische roman, of een bouquet kasteel roman? Tja, wat is eigenlijk het verschil tussen de drie bovenstaande opties?

Clara zoent op haar afstudeerfeestje met een onbekende. Ze weet niet eens zijn naam. Pas later blijkt dat hij de kroonprins was en nu staan hun fotoís in alle kranten. Het duurt niet lang dat Alexander haar vindt. Hij zou een bad boy zijn, maar dat weerhoudt Clara niet om met hem af te willen spreken.

Na het lezen van dit boek vroeg ik me af, wat maakt een erotische roman een goede erotische roman? Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb nog niet zoveel erotische romans gelezen. Vijftig tinten vond ik best leuk omdat het lekker fijn weg las en van onze Nederlandse auteur Olivia Lewis vond ik haar erotische roman King verrassend goed. Maar wanneer vind ik een boek goed?
Als een boek een fijne schrijfstijl heeft (liefst lekker vlot) er een goede verhaallijn in zit met een stukje spanning en de personages me aanspreken.
En eigenlijk, al deze eigenschappen ontbreken aan dit boek:
DE SCHRIJFSTIJL; vooral de eerste helft vond ik erg traag lezen. Eigenlijk weet je het eerste gedeelte al, want dit staat op de flaptekst aangegeven. Verder gebeurt er weinig. Alles kwam ook heel passief op me over en daarom zat er totaal geen spanning in.
DE PERSONAGES; dit boek gaat over Clara, maar haar leer ik niet goed kennen. Ik mis emotie bij haar. Ze heeft wel wat dingen, maar die worden niet in show donít tell uitgebeeld en daardoor kreeg ik geen empathie met haar.
Met haar zus Lola zou ze een hechte band hebben, maar tijdens het enige etentje waarin haar zus in het verhaal echt voorkomt lijkt haar zus haar alleen maar te zitten pesten en uitdagen.
Haar vriendin Belle komt bij alles meteen met de juiste oplossing aandraven, waardoor alle problemen geen spanning opbouwen, maar het verhaal juist saai maken.
DE VERHAALLIJN; is daardoor absoluut niet spannend en eigenlijk hoef je het boek niet eens te lezen als je wilt weten wat er gaat gebeuren. De achterflap zegt al voldoende, verder gebeurd er eigenlijk niet zo veel. Ja, ze ontmoeten elkaar daarna nog een paar keer. En ze hebben seks. Want wat nou het echte thema was in dit boek? Dat is seks. Want ja, het verhaal bevat veel seks.
HEEL VEEL SEKS!


Nee, dit boek legde ik niet weg met een bevredigend gevoel, ik vond het geen goed boek. Royal passion is deel 1 van een serie. Deze week komt deel 3, Royal love, uit. Ik heb echter geen interesse om de verdere delen te gaan lezen. Deze reeks is niet mijn ding.


FEELGOOD recensie Zomerliefde van Erica James recensie Waar is Bernadette van Maria Semple recensie Nu even niet van Marian Keyes recensie Versplinterd van Dani Atkins recensie Nooit meer van Colleen Hoover recensie Mijn beeld van jou Susan van Eyck recensie Weet je nog Virginie Grimaldi recensie De meisjes van Manhattan Fiona Davis recensie Honderd stukjes van mij Lucy Dillon

Titel: Royal Passion
Auteur: Geneva Lee
Genre: Erotische roman
Misschien vond ik dit boek dan tegenvallen, maar de erotische boeken van Olivia Lewis en E.L. James vond ik wel leuk om te lezen.