contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  

Deze boeken lees ik nu Mijn persoonlijke feelgood challenge voor 2018 is om dit jaar 65 feelgood boeken te lezen. Ook wil ik de categorieën die Hebban heeft bedacht voor hun reading challenge afvinken. Deze feelgood boeken heb ik al gelezen en af kunnen vinken:

- 1 Een grappig boek: Eens gegeven van Charlotte de Monchy
Ik begon dit jaar met Eens gegeven van Charlotte de Monchy. In eerste instantie verwachtte ik dat dit boek nergens goed bij zou passen. Maar wat een heerlijk boek vol humor en wat moest ik lachen. Dit boek past absollut bij een grappig boek.
En het is dan ook mijn aanrader om dit boek te gaan lezen.

-2 Het eerste deel van een serie: Aan het meer van Butternut van Mary McNear
Aan het meer van Butternut van Mary McNear stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. En mooi meegenomen dat ik deze ook op de challengelijst kan afvinken.
De schrijfstijl leest prettig, ik blijf doorlezen. Op een gegeven moment wordt het wel een beetje saai, maar aan het einde gebeurt er gelukkig weer lekker veel. Deel 2 staat dan ook op mijn verlanglijstje.

-3 Een doorbraakboek van een bekende auteur: Het geheim van mijn man van Liane Moriarty
Toen ik begon aan het Geheim van mijn man van Liane Moriarty had ik geen challenge categorie in gedachten. En na het lezen ook niet echt. Maar na goed zoeken blijkt dit boek het boek te zijn waarmee Liane Moriarty is doorgebroken. Voor mij was dit een mooie kennismaking met Liane Moriarty, ik had hiervoor nog niets van haar gelezen en wil meer boeken van haar gaan lezen.

-4 Een Een Nederlands debuut: Mijn beeld van jou van Susan van Eijck
Mijn beeld van jou van Susan van Eijck is een debuut waar ik erg nieuwsgierig naar was. Het verhaal heeft een heftig thema in een feelgoodjasje gegoten. En het speelt zich in Leiden af, een stad waar ik vaak kom. Dit is een heftiger boek dan ik vooraf had verwacht: houd je zakdoekjes bij de hand als je dit boek gaat lezen.

-5 Een roadtrip boek: Exit U.S.A. – Suzanne Peters
Een liefdesroman over een singles roadtrip door de U.S.A. Een lekker dun boekje voor tussendoor.

-6 Een verfilmd boek: Waar is Bernadette? - Maria Semple
Wat een heerlijk boek vol humor is Waar is Bernadette van Maria Semple. De film is nog niet uit, maar daar ben heel nieuwsgierig naar. Ik kocht dit boek ooit op het Boekenfestijn, zonder hoge verwachtingen. Des te mooier dat ik dit boek heel goed vond.

-7 Een door een boekverkoper getipt boek: Ik zie je op het strand – Jill Mansell
Vorig jaar gingen we op Bookstoreday voor We love good naar de boekhandels om te vragen naar Feelgood tips. Ik ging naar mijn lokale winkel Haasbeek en de boeken van Jill Mansell werden mij aangeraden. Ik heb al veel Jill Mansell boeken gelezen en dit zijn inderdaad altijd fijne boeken. Zo ook Ik zie je op het strand.

-8 Een boek met diversiteit: Een leven na jou - Jojo Moyes
Het vervolg op dat mooie boek Voor jou. En ook dit vervolg is weer mooi. Jojo Moyes zet weer mooie personages neer en zit er een ruw kantje aan haar verhaal. Een absolute aanrader. En het goede nieuws, er is een derde deel uitgebracht, namelijk Voor mij!

-9 Een boek dat in 2018 is verschenen: Nooit meer van Colleen Hoover
Wat een mooi verhaal. Ik wil na dit boek meer gaan lezen van Colleen Hoover.

-10 Een boek dat in 2018 is verschenen: Verras me van jou van Sophie Kinsella
Ondanks dat ik Sylvie niet zo mag als personage, is ze wel goed neergezet als verwend nest en lievelingetje van haar vader. En er zit weer een heerlijke dosis Kinsella humor in.

-11 Een waargebeurd boek: Onafscheidelijk van Juliet Butler
Ik las dit boek samen met Marleen als buddyread. En ik verwachtte vooraf een feelgood boek, maar het leven van deze tweeling was niet echt feelgood. Wel een goedgeschreven boek.

-12 Een what if boek: Versplinterd van Dani Atkins
Vooraf had ik dit boek willen toevoegen aan de categorie een boek dat al heel lang in je kast staat. En dat klopt ook. Ik vraag me af waarom ik er zo lang mee heb gewacht om te gaan lezen. De lovende recensies van anderen kloppen. Wat een mooi en ontroerend verhaal.

-13 Een dik boek: Nu even niet van Marian Keyes
Wat is hij lekker dik die nieuwe van Marian Keyes. En wat is hij het lange wachten waard. Ja! Marian Keyes is absoluut mijn favoriete auteur. Nu even niet is een heerlijk feelgood boek, met diepgang.

-14 Een boek met een naam in de titel: Go Johnny Go! van Paige Toon
Ik had volop keuze in welke categorie ik Go Johny Go zou kunnen afvinken, het stond lang in mijn kast (nog in het V&D tijdperk gekocht), het gaat over een rockartiest, dus muziek zou ook kunnen. Maar wat een leuk boek en mooie verrassing.

-15 Een boek waarin muziek een rol speelt: De TostiGirls 1 van Yvonne Dudock & Henne Van Amesvoord
Leuk tienerboek over een paar vriendinnen die rock chicks zijn en hun eigen bandje hebben. Dus ja, het thema is muziek.

-16 Een boek dat al heel lang in je kast staat: In haar schoenen van Amy McDonald
De achterflap sprak mij heel erg aan, maar die cover vind ik lelijk. Daarom zette ik het boek steeds weer terug in de boekenkast. Maar wat weer blijkt, een cover zegt ook niet alles, want het was een heerlijk boek.

-17 Een Vlaams debuut: Weg van jou van N.I. Monteny
Leuk verhaal, over Basorexie. Ik had nog nooit van die term gehoord. Weer wat geleerd. En die Belgische zinnetjes, het heeft wel wat. So cute!

- 18 Een boek uit de Leesclub Hall of Fame (2016): De negen dagen van Rabbit Hayes
Dit leek mij een heel mooi boek, maar ook heel heftig. Daarom heeft het zo lang geduurd dat ik eraan begon. En het is ook wel een heel heftig boek, maar ook weer niet. Het gaat over borstkanker en over een heel hechte familie. En ook nog eens van een Ierse auteur. Ik heb er een favoriet bij.

19 Een boek dat in 2018 is verschenen: Op de vlucht van Rachel Gibson
Weer een heerlijk romantisch boek met pit, zoals ik ben gewend van Rachel Gibson.

-20 Een boek dat in 2018 is verschenen: De verborgen geschiedenis van ons Jessi Kirby
Een fijne young adult feelgood over volwassen worden.

-21 Een boek dat al heel lang in je kast staat: De kunstminnaar van Katie Fforde

-22 Een boek dat in 2018 is verschenen: Het zwembad van Libby Page
Deze mocht ik voor de Hebban Hot or not vooruit lezen. Eind mei zal deze online komen op Hebban.

-23 Het eerste deel van een serie: Bijna verliefd van Abbi Glines
Bij club Feelgood zijn ze zo enthousiast met deze auteur. En ja, na mijn kennismaking met Abbi Glines met dit boek: Ik wil meer van haar lezen.

-24 ? Nooit verliefd van Abbi Glines
Na Bijna verliefd ben meteen door gaan lezen met deel twee van haar serie. Nog steeds enthousiast, maar vond het wel net iets te lang langs elkaar heen gedraai van hoofdpersonages Blaire en Rush.

-25 Een boek bekroond met een Hebban Award: Ik geef je de zon van Jandy Nelson
Gewoon Wow. Wat een mooi boek is dit. Terecht heeft dit boek een Hebban Award verdiend.

-26 Een boek van een auteur met pseudoniem: Een ondertoon van liefde van Kate Paris

-27 Een boek dat in 2018 is verschenen: Het probleem met Voor Altijd van Jennifer Armentrout

Boeken die ik nog wil gaan lezen in 2018 voor mijn Feelgood challenge en die in mijn eigen boekenkast al klaar staan.
Want ik doe ook aan een #onderdehonderdboekenchallenge, ... ik bezit veel te veel ongelezen boeken en wil als boekenshop verslaafde minder boeken kopen en meer boeken lezen uit eigen kast in 2018:

-Een verfilmd boek: Zwaar verliefd van Chantal van Gastel
In december 2017 mocht ik naar de filmset van Zwaar verliefd voor We love Feelgood. Wat een mooie ervaring was dit. Zwaar verliefd de film komt in oktober pas uit. Het boek heb ik lang geleden gelezen en mijn voornemen is om voordat de film uitkomt dit boek te gaan herlezen. Omdat ik mijn boeken toen niet bij me had (het was snel schakelen na de uitnodiging) kreeg ik een persoonlijk gesigneerd exemplaar van Chantal van Gastel.

-Een boek van tien jaar of ouder: Maeve Binchy
Ik heb nog wat boeken van Maeve Binchy liggen waar ik elke keer aan wil beginnen. Hiervan ga ik er eentje uitzoeken voor deze categorie.

-Een boek dat al heel lang in je kast staat: Voor deze keer van Jennifer Crusie
Voor deze keer van Jennifer Crusie schiet meteen door mijn hoofd. Jennifer Crusie schrijft geen nieuwe boeken meer. Haar oudere boeken zijn niet meer zo goed te vinden. En ik vind het zo zonde dat ik na dit boek niets meer van haar te lezen heb. Want ze schrijft zulke heerlijke chicklit boeken.
Toch maar veel kringloopbezoekjes brengen en hopen dat ik haar oudere boeken dit jaar alsnog ga vinden.

-Een roadtripboek: Chloe van Freya North
Een fictieve roadtrip door Groot-Brittannië lijkt mij leuk. Ik maak graag stedentripjes deze kant op. En laat Chloë van Freya North volgens de achterflap nou net een een roadtrip maken door Groot-Brittannië. Ik kijk al uit naar mijn fictieve reisje.

-Een historische roman: Duivelsblauw van Jeanine Eradus
Duivelsblauw van Jeanine Eradus ligt al veel te lang in mij boekenkast te wachten om gelezen te worden.

-Een boek waarin muziek een rol speelt: Liefde op Lowlands van Lily Frank en Roos Hart
Liefde op Lowlands van Lily Frank en Roos Hart. Een boek dat zich afspeelt op het leukste muziekfestival in Nederland. Ik ben er elf keer geweest en hoop met dit boek op herkenbaarheid en leuke herinneringen. Het ligt al klaar in mijn boekenkast.

-Een boek dat zich afspeelt op een eiland: Verliefd op Capri van Belinda Jones
Ik hoop dit jaar weer met een koffer vol boeken naar de Canarische eilanden te gaan. Verliefd op Capri van Belinda Jones ligt hier in ieder geval al klaar van. Belinda Jones schrijft heerlijke boeken om tijdens vakantie te lezen.

-Een boek met een naam in de titel: Ik ben Eleanor Oliphant van Gail Honeyman
Ik lees zoveel positieve reacties van Eleanor Elephant en kon het onlangs niet laten liggen. Nu zorgen dat het boek een beetje bovenop mijn leestapel belandt, want ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek.

-Een boek van een Bekende Nederlander: Alles is zoals het zou moeten zijn van Daphne Deckers
Ooit kocht ik dit boek op het Boekenfestijn. Ik wil het boek graag lezen, heeft zelfs een tijdje bovenop mijn leesstapeltje gelegen. Maar steeds kruipen er andere boeken voor…
-Een boek van tien jaar of ouder: Ik zal je leren van Melissa Nathan
Ik heb nog maar een boek van haar gelezen, dat is lang geleden, maar beviel me goed. Afgelopen jaar kreeg ik dit boek van een van mijn boekenmaatjes.

-Een boek van tien jaar of ouder: Godin van de wraak van Jackie Collins
Na nog maar 1 boek van haar te hebben gelezen ben ik nieuwsgierig geworden naar haar andere boeken.

-Een dik boek: Niet zonder jou van Harriet Evans
Ik vind de boeken van Harriet Evans altijd heerlijke zwijmelboeken.

-Een boek dat je in een avond uit hebt: Razend van Lis Lucassen
Aangezien ik deel 1 Hitte in een middag heb uitgelezen verwacht ik dat deze ook lekker vlot en snel uitleest.

-Een boek van meerdere auteurs: Blijf bij me van Josie Lloyd & Emlyn Rees
Voor deze categorie ga ik een van mijn lievelingsboeken herlezen.

-Een boek dat in 2018 is verschenen: Nog lang en gelukkig van Cathy Kelly, maar ook Waar ik ga van Gayle Forman

-Onder de Itaiaanse zon van Santa Montefiore
Shame on me, ik weet het. Ik heb nog nooit iets van Sana Montefiore gelezen. Hier wil ik in 2018 verandering in brengen. Ik weet alleen nog niet in welke categorie dit boek valt.

recensie Eens gegeven van Charlotte de Monchy recensie Aan het meer van Butternut van Mary McNear recensie Het geheim van mijn man van Liane Moriarty Mijn beeld van jou van Susan van Eijck Een leven na jou van Jojo Moyes Nooit meer van Colleen Hoover Verras me van Sophie Kinsella Versplinterd van Dani Atkins Ik zie je op het strand van Jill Mansell Nu even niet van Marian Keyes De verborgen geschiedenis van ons van Jessi Kirby Waar is Bernadette? van Maria Semple


inspiratielijstjes   reading challenge   verlanglijstje   recensies