contact
berlijn
recensies
feelgood
nathalie koenekoop
blog
blog     nathalie     feelgood     recensies     berlijn    contact  
Deze boeken lees ik nu

Hebban Readingchallenge 2018

Reeds in 2018 gelezen:

- 1 Een grappig boek: Eens gegeven van Charlotte de Monchy
Ik begon dit jaar met Eens gegeven van Charlotte de Monchy. In eerste instantie verwachtte ik dat dit boek nergens goed bij zou passen. Maar wat een heerlijk boek vol humor en wat moest ik lachen. Dit boek past absollut bij een grappig boek.
En het is dan ook mijn aanrader om dit boek te gaan lezen.

-2 Het eerste deel van een serie: Aan het meer van Butternut van Mary McNear
Aan het meer van Butternut van Mary McNear stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. En mooi meegenomen dat ik deze ook op de challengelijst kan afvinken.
De schrijfstijl leest prettig, ik blijf doorlezen. Op een gegeven moment wordt het wel een beetje saai, maar aan het einde gebeurt er gelukkig weer lekker veel. Deel 2 staat dan ook op mijn verlanglijstje.

-3 Een doorbraakboek van een bekende auteur: Het geheim van mijn man van Liane Moriarty
Toen ik begon aan het Geheim van mijn man van Liane Moriarty had ik geen challenge categorie in gedachten. En na het lezen ook niet echt. Maar na goed zoeken blijkt dit boek het boek te zijn waarmee Liane Moriarty is doorgebroken.

-4 Een Een Nederlands debuut: Mijn beeld van jou van Susan van Eijck
Mijn beeld van jou van Susan van Eijck is een debuut waar ik erg nieuwsgierig naar was. Het verhaal heeft een heftig thema in een feelgoodjasje gegoten. En het speelt zich in Leiden af, een stad waar ik vaak kom. Dit is een heftiger boek dan ik vooraf had verwacht: houd je zakdoekjes bij de hand als je dit boek gaat lezen.

-5 Een roadtrip boek: Exit U.S.A. – Suzanne Peters
Een liefdesroman over een singles roadtrip door de U.S.A. Een lekker dun boekje voor tussendoor.

-6 Een verfilmd boek: Waar is Bernadette – Maria Semple
Wat een heerlijk boek vol humor is Waar is Bernadette van Maria Semple. De film is nog niet uit, maar daar ben heel nieuwsgierig naar. Ik kocht dit boek ooit op het Boekenfestijn, zonder hoge verwachtingen. Des te mooier dat ik dit boek heel goed vond.

-7 Een door een boekverkoper getipt boek: Ik zie je op het strand – Jill Mansell
Vorig jaar gingen we op Bookstoreday voor We love good naar de boekhandels om te vragen naar Feelgood tips. Ik ging naar mijn lokale winkel Haasbeek en de boeken van Jill Mansell werden mij aangeraden. En er zou ook binnenkort een nieuwe van haar uitkomen. Ik won in de zomer van 2017 de Jill Mansell foto wedstrijd: Haar nieuwste boek en een hele gave strandstoel. En toch heb ik het boek niet in 2017, maar in februari 2018 pas gelezen. Er komt alweer bijne een nieuwe van haar uit. En over Ik zie je op het strand? Dit is weer eenechte Jill Mansell: Lekker vlot geschreven. Leuke personages. En een vleugje liefde. Wel iets te voorspelbaar deze keer.


Boeken die ik wil gaan lezen in 2018 voor de Hebban reading challenge:

Ik heb leuke boeken opgezocht waarmee ik een beginnetje kan maken met de Hebban reading challenge 2018.
Er zitten best moeilijke categorien tussen in de readingchallenge voor een Feelgood lezer, maar daarom heb ik mijn boekenkast bewonderd voor inspiratie. Deze boeken kan ik in ieder geval uit eigen kast gaan lezen voor de Reading challenge 2018 (en gebruiken voor mijn #onderdehonderdboekenchallenge):

-Een boek met #diversiteit: Een leven na jou van Jojo Moyes
Ik vond Voor jou van Jojo Moyes zo mooi. Maar Een leven na jou, het vervolg, heb ik nog steeds niet gelezen. Shame shame shame. En dat terwijl dit boek wel al in mijn boekenkast klaar staat.
Ik weet het niet zeker, maar ik vermoed dat dit boek onder een boek met #diversiteit zal vallen. We shall see. En op 27 februari komt Voor mij van Jojo Moyes uit, deel 3. Kan ik meteen verder lezen als ik Een leven na jou uit heb.
Ook ben ik benieuwd naar Onafscheidelijk van Julliet Butter. Dit boek gaat over een siamese tweeling, die kan ik dan ook voor deze categorie afstrepen.

-Een verfilmd boek: Zwaar verliefd van Chantal van Gastel & Waar is Bernadette van Maria Semple
In december 2017 mocht ik naar de filmset van Zwaar verliefd voor We love Feelgood. Wat een mooie ervaring was dit. Zwaar verliefd de film komt in oktober pas uit. Het boek heb ik lang geleden gelezen en mijn voornemen is om voordat de film uitkomt dit boek te gaan herlezen.

-Een boek met een getal in de titel: 9 dagen van Rabbit Hayes van Anna McPartlin
Afgelopen zomer kocht ik 9 dagen van Rabbit Hayes en deze wilde ik deze winter gaan lezen. Nu dus ook echt doen.

-Een boek van tien jaar of ouder: Maeve Binchy
Ik heb nog wat boeken van Maeve Binchy liggen waar ik elke keer aan wil beginnen. Hiervan ga ik er eentje uitzoeken voor deze categorie.

-Een boek dat al heel lang in je kast staat: Voor deze keer van Jennifer Crusie
Voor deze keer van Jennifer Crusie schiet meteen door mijn hoofd. Jennifer Crusie schrijft geen nieuwe boeken meer. Haar oudere boeken zijn niet meer zo goed te vinden. En ik vind het zo zonde dat ik na dit boek niets meer van haar te lezen heb. Want ze schrijft zulke heerlijke chicklit boeken.
Toch maar veel kringloopbezoekjes brengen en hopen dat ik haar oudere boeken dit jaar alsnog ga vinden.

-Een boek dat in 2018 is verschenen: Nu even niet van Marian Keyes
Zelfs twee boeken waarmee ik deze categorie ga afvinken. In februari komt Verras me van Sophie Kinsella uit.
En in april Nu even niet van Marian Keyes, mijn favoriete auteurn. Het boek komt pas in april uit, maar ik tel al af...
Is het al april?

-Een roadtripboek: Chloe van Freya North
Een fictieve roadtrip door Groot-Brittannië lijkt mij leuk. Ik maak graag stedentripjes deze kant op. En laat Chloë van Freya North volgens de achterflap nou net een een roadtrip maken door Groot-Brittannië. Ik kijk al uit naar mijn fictieve reisje.

-Een historische roman: Duivelsblauw van Jeanine Eradus
Duivelsblauw van Jeanine Eradus ligt al veel te lang in mij boekenkast te wachten om gelezen te worden.

-Een boek waarin muziek een rol speelt: Liefde op Lowlands van Lily Frank en Roos Hart
Liefde op Lowlands van Lily Frank en Roos Hart. Een boek dat zich afspeelt op het leukste muziekfestival in Nederland. Ik ben er elf keer geweest en hoop met dit boek op herkenbaarheid en leuke herinneringen. Het ligt al klaar in mijn boekenkast.

-Een boek dat zich afspeelt op een eiland: Verliefd op Capri van Belinda Jones
Ik hoop dit jaar weer met een koffer vol boeken naar de Canarische eilanden te gaan. Verliefd op Capri van Belinda Jones ligt hier in ieder geval al klaar van. Belinda Jones schrijft heerlijke boeken om tijdens vakantie te lezen.

-Een boek met een naam in de titel: Ik ben Eleanor Oliphant van Gail Honeyman
Ik lees zoveel positieve reacties van Eleanor Elephant en kon het onlangs niet laten liggen. Nu zorgen dat het boek een beetje bovenop mijn leestapel belandt, want ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek.

-Een boek van een Bekende Nederlander: Alles is zoals het zou moeten zijn van Daphne Deckers
Ooit kocht ik dit boek op het Boekenfestijn. Ik wil het boek graag lezen, heeft zelfs een tijdje bovenop mijn leesstapeltje gelegen. Maar steeds kruipen er andere boeken voor…

Lees de recensies van de boeken die ik al voor de Hebban Reading challenge heb gelezen:

recensie Eens gegeven van Charlotte de Monchy recensie Aan het meer van Butternut van Mary McNear recensie Het geheim van mijn man van Liane Moriarty Mijn beeld van jou van Susan van Eijck